Eerder werk

Buro Talente is in 2006 opgericht. Sindsdien heb ik talent en leiderschap ontwikkeld in verschillende organisaties.

Opdrachtgevers

Vanuit Buro Talente werkte ik voor diverse professionele organisaties en individuele professionals. Onder andere voor: Euroforum, Higher & Company, Kamer van Koophandel, KPN, Oranjefonds, Probit, Provincie Noord-Brabant, REAAL, SNS-REAAL, Telfort, UMC Utrecht, XS4All, Ziekenhuis Bernhoven.

 

Wat voor opdrachten doet Buro Talente?

Buro Talente helpt mensen om op hun best te zijn in hun werk en om daarin te groeien. De organisaties waarin zij werken dragen daaraan bij én functioneren zo beter. Werk dat Buro Talente bijvoorbeeld doet:

Talent Consultancy

Ik heb maatwerkprogramma's gemaakt voor verschillende opdrachtgevers. We beginnen te sparren over hun vraag:Hoe zorgen we dat onze leidinggevenden met hun teams onze nieuwe strategie gaan realiseren? Of: Hoe stimuleren we dat onze talenten zich verder ontwikkelen? We ontwerpen een slimme mix van interventies en organiseren die. Daarbij kijken we goed naar wat de organisatie al doet en wat op de werkplek geleerd kan worden om zoveel mogelijk effect te hebben. Tijdens het traject evalueren we de kwaliteit en kijken we naar de resultaten.

Deze programma’s zijn soms voor kleine groepen uitzonderlijk getalenteerde medewerkers en vaak voor honderden talenten of leidinggevenden. Lees hier meer.

Visie op talentmanagement

Werken aan een talentvolle organisatie gebeurt altijd vanuit een Visie op talent. Welk talent is waar nodig? Hoe help je mensen groeien? Hoe zorg je dat alle leidinggevenden helpen om van de organisatie een plek te maken waar talent zich thuis voelt? Waar zitten nu de blinde vlekken op het vlak van talentmanagement? Ik denk graag mee over zo'n Visie op Talent, ook als het gaat om een kleine vraag. Zoals hoe je een bestaand programma opfrist zodat het weer past bij de nieuwe strategie. Of hoe je leidinggevenden eenvoudig helpt om het talent van hun medewerkers beter ontwikkelen. Van gesprek tot gesprek.

Cultuurverandering

Een cultuurverandering start met werksessies met de directie of een bredere groep. Waar wil de organisatie naartoe? Hoe ziet dat er uit, zo concreet mogelijk? Wat is er nodig om daar te komen? Welk goud wil de organisatie houden?Daarna bedenken we wat nodig is om een succes te maken van de cultuurverandering.

Ook helpen we om oude patronen te doorbreken die de verandering in de weg staan. En om nieuwe initiatieven te stimuleren, bijvoorbeeld door verhalen te delen. Een cultuurverandering begeleid ik meestal met een team dat bestaat uit mensen uit de organisatie zelf en/of andere externe begeleiders. Lees hier meer.

Trainingen en workshops

Buro Talente organiseert regelmatig trainingen en bijeenkomsten. Vaak is dit maatwerk op aanvraag. Bijvoorbeeld op gebied van: Creativiteit voor professionals, Versterken van de creativiteit in teams, Analytical Skills, Cultural Change, (Persoonlijk) Leiderschap.

Buro Talente biedt ook on-line courses aan en trainingen waarvoor je je in kunt schrijven. Klik hier voor de agenda.

Coaching

Ik coach mensen die een stap willen maken in hun werk, die op een ander niveau willen werken, die meer impact willen hebben of die hun eigen pad zoeken. Lees hier meer over coaching.


Dit is wat deelnemers zeggen over een programma voor academisch toptalent dat ik heb ontwikkeld en begeleid:

caret-down caret-up caret-left caret-right

"Ik heb de vidi uitslag binnen en ik heb het gekregen! Bedankt voor de tips wbt het voorbereiden van het vidi interview. Verder had ik een mentor strip gebruikt om mijn praatje te oefenen. Het hielp echt enorm!"

Associate professor
"Ik ben heel tevreden met het traject. Het programma begon voor mij tegelijkertijd met het managen van een groot internationaal project. De workshops sloten hier erg goed bij aan."
Assistent professor
"Ik heb het programma als zeer zinvol ervaren. Zowel de inhoud van de workshops en bijeenkomsten als de interacties met de andere deelnemers. Merk dat ik echt "gegroeid" ben en meer zelfvertrouwen heb gekregen als onderzoeker binnen een grote organisatie."
Associate professor
"Ja, open eindjes genoeg ! Maar dat is juist de bedoeling van het traject voor mij, omdat ik het gevoel krijg weer op een iets hoger niveau te kunnen functioneren."
Associate professor

Iedere cursus of onderdeel heeft mijn inzicht in mijn eigen functioneren vergroot en tevens handvatten geboden om dit te verbeteren.

Principal Investigator